Totally random 15

От събота започна да се пуска да ходи сама между мен и баща си, като на последните крачка-две, вече стигнала заветната цел, се мята напред по очи, уповавайки се, че ще я хванем. (Доказателствен материал в отделна публикация.)

За разлика отпреди месец-два, когато разпознаваше и идентифицираше само баща си като „тата“, вече казва „мама“ и няма предвид манджа 🙂

Ходи да си проси почерпки от каките, които обядват на пейки в БП, все едно у дома не я храним. Мен много ме е срам, Петър пък е опериран от такива чувства. Тя пърха с мигли и вика „мам! мам!“, което е различно от „мама“ по интонация и произношение.

След като за известно време беше намразила банята, отново я заобича. Плацика се във въната по средата на хола, от време на време изпускайки вътре по нещо, като например… телефон. Днес я извадих и отидох в другата стая да взема пижама и като се върнах, я намерих да вечеря… сапун. (Споменах ли, че наскоро беше споделила вечерята на котката, и даже беше предложила и на баща си :)) Крем за дупе и зелен флумастер също са в менюто.

Маже се ужасно, всеки ден пера купища пране, а през ден – и двете якета. Обаче някакси не мога да съм от родителките, дето всяка втора дума им е, тук не пипай, там не ходи, яж прилично. Пък и ако искам изобщо да яде нещо, ще трябва да я оставям да се маже, защото отказва да я храня, иска сама. Иначе клати глава и не си отваря устата. Справя се доста успешно, само трябва да е по-гъсто яденето. Като й писне, обаче, става и тръгва да скита.

Бяхме днес сутринта в градинката пред Народния театър. Имаше трима жестоки музиканти, свиреха суинг и разни руски шлагери, Михаела ги омайва десетина минути, потанцува им, много идилично беше, ноемврийско, но хубаво.

Пак се престраши да се пуска сама на пързалката.

Много неща разбира, направо ме изненадва. Не говори много, явно няма нужда, като в оня виц, дето едно момченце до 6 години нищо не говорело и един ден седнало семейството да обядва, и детето казало: „Тези картофи са безсолни.“ Всички изпопадали от облекчение и учудване, че момченцето можело да говори, и като го попитали, „ама ти защо досега нищо не казваше?“, то отговорило: „досега всичко си беше наред.“ Та и Михаела така, всичко е наред, няма нужда от много обяснения. За „не“ клати глава, като й кажеш „дай“, подава. Изобщо, разбираме се. Като види компютър, започва да настоява „па, па! па, па!“, което значи да пуснем патето яки (песничката), която слушаме по 460324132 пъти на ден. Всичките ми опити да я заменя с нещо равностойно по досадност, но поне различно, засега бяха неуспешни.

Vodpod videos no longer available.

Все така мрази шапки. Не знам какво й е на главата, но всички шапки й падат в очите, днес купих нова, но и тя.

Преди две седмици беше преяла с банан и повърнала, сега не иска да погледне банани.

Мислех да пиша с какво ме нерви напоследък, но сега като се замисля, явно се нервя твърде моментно, защото не се сещам. От време на време е кисела и се тръшка, мрънка и крещи, но тъкмо започне да ми изтънява търпението, и тя вземе, че се „поправи“ 😉

Мие си зъбите сама, много й харесва.

Иска всичко да си share-ва с нас, предлага си бибата, храната и четката за зъби. Сърди се, като откажем.

Научи се най-после да си нанизва ринговете на пирамидата, макар и не по големина. (Май твърде много искам :))

Вечер като й се доспи, безропотно си взема бибата и завивката, и казва „чао“ на стаята, напоследък даже целувки раздава, нищо, че няма никого.

Имаме твърде малко снимки, откакто тръгнах на работа. Това трябва да се поправи.

Реклами

4 thoughts on “Totally random 15

  1. Ма как прилича на баща си не е истина! Същото изражение 🙂
    Аз не че го познавам, ама нали си пускала снимки тук, а после и 2 пъти го засичам по улиците и нали съм няма такъв физиономист – разпознавам го 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s